Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012


Έρευνα του eklogika.gr αναδεικνύει όσα ενώνουν του Έλληνες, όσα μπορούν να αποτελέσουν κοινά αποδεκτή πλατφόρμα διεκδικήσεων και άμυνας απέναντι στη λαίλαπα καταστροφικών μέτρων που οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση και τη χώρα σε συνθήκες αποικιοκρατίας...Δίνουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας και με ανοιχτή επιστολή καλούμε όλους (κόμματα, φορείς, κινήσεις, πολίτες) για συσπείρωση γύρω από όσα μας ενώνουν.
Οι έλληνες πολίτες ξεπεράσαμε, τα όρια μας. Σε υπομονή, αντοχή αλλά και παθητική αναμονή. Εμείς οι άνθρωποι του www.eklogika.gr πιστεύουμε ότι δεν είναι η στιγμή για αγώνες ιδεολογικούς (αυτούς που μας χωρίζουν) αλλά για κοινό αγώνα για την επιβίωση της χώρας μας και του λαού της, για την δυνατότητα να σταθούμε αξιοπρεπώς στα πόδια μας , να διορθώσουμε με δίκαιες και εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις τα κακώς κείμενα σε κάθε τομέα και οδηγηθούμε ξανά σε συνθήκες ανάπτυξης με ευκαιρίες για όλους αλλά και συνθήκες προστασίας για τους πλέον ευάλωτους. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, να συμφωνήσουμε γύρω από ένα μίνιμουμ πλαίσιο διεκδικήσεων, να τραβήξουμε όλοι μαζί πραγματικά και αποφασιστικά την κόκκινη γραμμή από την οποία δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.
Πιστεύουμε δεν έχει νόημα να διαφωνούμε αν θα χρεοκοπήσουμε συντεταγμένα ή ασύνταχτα, εντός ή εκτός του ευρώ, σε ποσοστό 50% ή 80%. Σημασία έχει να μην αποδεχτούμε και να μην επιτρέψουμε σε οποιαδήποτε περίπτωση την ουσιαστική χρεοκοπία και την εξαθλίωση των πολιτών και το σημερινό ή αυριανό ξεπούλημα της χώρας.
Το τμήμα σύνταξης του www.eklogika.gr έκανε λεπτομερή έρευνα επί ένα μήνα. Ψάξαμε στο περιεχόμενο περισσότερων από 300 ιστοσελίδων και εκατοντάδων σελίδων στο facebook και στο twitter (διαβάσαμε χιλιάδες σχόλια και κοινοποιήσεις) , συγκεντρώσαμε στοιχεία από εκατοντάδες ανακοινώσεις όλων των κομμάτων , βουλευτών, συνδικαλιστικών οργανώσεων , τοπικών ή θεματικών φορέων , κινήσεων και ομάδων πολιτών . Ακολούθησε εξαντλητική επεξεργασία θέσεων, απόψεων και προτάσεων κατά την οποία συγκρίναμε, ξεχωρίσαμε και συνοψίσαμε σε ένα δωδεκάλογο εκείνες τις θέσεις που αποτελούν κοινά αποδεκτή συνισταμένη - και όπως φαίνεται από την έρευνα -μπορούν να ενώσουν την πλειονότητα των Ελλήνων (σε ποσοστό άνω του 75%) και να αποτελέσουν κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.

«Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες» , τον οποίο δίνουμε στη δημοσιότητα, μπορεί να αποτελέσει την «κόκκινη γραμμή» αξιοπρέπειας για λογαριασμό των σιωπηλών αλλά και των ενεργών αγανακτισμένων πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ή ιδεολογικής άποψης και να ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου για κοινή έκφραση και γραμμή αντίστασης.
Ζητούμε από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς, κοινωνικούς φορείς και αυτοδιοίκηση, οργανώσεις και ομάδες πολιτών, να μας στείλουν το σχόλιό τους και εφόσον συμφωνούν να συνυπογράψουν.

Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ - ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΡΙΑ

1. Ούτε ένα ευρώ νέα επιβάρυνση των πολιτών (Ούτε νέοι φόροι - τέλη, ούτε έμμεσες ή άμεσες αυξήσεις στους υπάρχοντες, ούτε μειώσεις μισθών, συντάξεων και αμοιβών γενικότερα, ούτε οποιασδήποτε μορφής επιβάρυνση σε είδη κατανάλωσης, περιουσίας κλπ).

2. Νομοθετική θέσπιση και απόλυτη εφαρμογή του δόγματος «ο κάθε πολίτης επιβαρύνεται στην κρίση ανάλογα με τις δυνατότητές του». Να πληρώσουν επιτέλους οι μεγάλοι φοροφυγάδες και οι Έλληνες κροίσοι.

3. Προστασία όλων των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με το «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Ούτε ένα ευρώ συμμετοχή σε φόρους. Ενίσχυση και όχι διάλυση του κοινωνικού κράτους.

4. Κούρεμα στα δάνεια των πολιτών στις τράπεζες ανάλογο με το κούρεμα που υπέστησαν τα εισοδήματα του μέσου πολίτη από μειώσεις μισθών συντάξεων και επιβολή έμμεσων και άμεσων φόρων από την περίοδο υπογραφής του πρώτου Μνημονίου.

5. Υποχρεωτική άμεση τήρηση όλων των υποχρεώσεών του κράτους προς πολίτες και επιχειρήσεις . Επιβολή τόκων και προστίμων σε υπηρεσίες του δημοσίου σε κάθε περίπτωση μη τήρησης υποχρεώσεών τους, ανάλογη με τα πρόστιμα και τους τόκους που πληρώνουν οι πολίτες σε κάθε καθυστέρηση υποχρεώσεών τους (π.χ. επιστροφή φόρου, μη απάντηση σε αίτημα πολίτη ή εταιρίας σε εύλογο χρόνο κλπ).

6. Κούρεμα των αμοιβών (κάθε είδους) όλων των αιρετών (βουλευτές, αυτοδιοίκηση) και διορισμένων δημόσιων λειτουργών (που βρίσκονται σε θέσης διευθυντικής ευθύνης) σε ποσοστό ίσο με το μέγιστο κούρεμα μισθού δημοσίου υπαλλήλου. Αντίστοιχη μείωση των συντάξεών τους , κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και ενσωμάτωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των βουλευτών στο ασφαλιστικό ταμείο καθενός/μιας αναλόγως την πρότερη επαγγελματική του/της . Άμεση μείωση των εδρών του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε 200.

7. Εκπόνηση δεκαετούς (ή τουλάχιστον πενταετούς) σχεδίου ανάπτυξης, αφού η ανάπτυξη είναι το μόνο αντίδοτο στην κρίση, με παροχή κινήτρων για επενδύσεις αλλά ταυτόχρονα σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και καθορισμό νόμων και φορολογίας που δεν θα αλλάζουν κάθε λίγο, ώστε να είναι δεδομένο και σταθερό το επενδυτικό περιβάλλον. Εξασφάλιση κονδυλίων για δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές , παροχή κινήτρων για ιδιωτικές, προώθηση έρευνας και νέων τεχνολογιών.

8. Προστασία και άρνηση ξεπουλήματος του φυσικού πλούτου της χώρας αφού χωρίς αυτόν η Ελλάδα δεν έχει καμία πιθανότητα να βρεθεί ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.

9. Καμία υπαναχώρηση σε θέματα Εθνικής Κυριαρχίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας και φαλκίδευσης της Δημοκρατίας για οποιοδήποτε τίμημα. Ούτε Επιτρόπους, ούτε περιοδικούς ελέγχους από την Τρόϊκα, ούτε υπαγόρευση σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Υπερασπιζόμαστε το «Ευρωπαϊκό κεκτημένο» που Μέρκελ, Σαρκοζί και επενδυτικά κερδοσκοπικά funds θυσιάζουν στο βωμό συμφερόντων «αγορών» και «πολυεθνικών». ΝΑΙ στην Ευρώπη της αλληλεγγύης, ΟΧΙ στην Ευρώπη των κερδοσκόπων, των «αγορών» και των Funds.

10. Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και εξασφάλιση παροχών σε υγεία (με διασφάλιση πραγματικής και ποιοτικής δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) και παιδεία.

11. Ουσιαστικός έλεγχος πόθεν έσχες (αναδρομικός για αιρετούς και κατέχοντες δημόσια αξιώματα) σε φυσικά πρόσωπα και εταιρίες για αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ποινική δίωξη και επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο, σε περίπτωση αποδεδειγμένου παράνομου πλουτισμού.

12. Έλεγχος πόθεν έσχες και φορολόγηση για χρήματα που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν σε φορολογικούς παραδείσους

*Αποτέλεσμα έρευνας του www.eklogika.gr

eklogika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπέρταση και Αλάτι, Μύθοι και Πραγματικότητες!