Αμοργιανή «τεκίλα»
Γεύση από Μεξικό στο απόσταγμα που φτιάχνει ποτοποιός της Αμοργού «Όλα τα φρούτα έχουν χυμό, σε όλα μπορεί να γίνει απόσταξη. Χρόνια είχα κατά νου να δοκιμάσω και με τα φραγκόσυκα και όταν τελικά το έκανα, το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Πήρα ένα γευστικό ποτό, πρόσθεσα και "μια ιδέα" από φασκόμηλο που έδωσε στο απόσταγμα μια εξωτική μυρωδιά και έφτιαξα τη δική μου "τεκίλα", εδώ στην Αμοργό». O κ. Αντώνης Βεκρής είναι ποτοποιός και ζει στην Αμοργό. Εκτός από κρασί και ρακί που αποτελούν την κύρια παραγωγή του, χρόνια τώρα πειραματιζόταν με το ποτό-σήμα κατατεθέν του νησιού, το ρακόμελο. Ήξερε ότι η μεξικάνικη τεκίλα παράγεται από κάκτους και στο μυαλό του είχε καρφωθεί πως κάκτοι είναι και οι φραγκοσυκιές που φύονται παντού στην Αμοργό. «Όπου γυρίσεις το κεφάλι σου βλέπεις φραγκοσυκιές. Μόνες τους φυτρώνουν, μόνες τους ποτίζονται, ανάμεσα στις ξερολιθιές. Έως τότε είχα παντρέψει το ρακόμελο με μαστίχα, με λεμόνι και με πορτοκάλι. Χρόνια έβλεπα τα φραγκόσυκα να σαπίζουν ...