Το Μικρό Βρώμικο Μυστικό: Ο Χυμός Πορτοκαλιού Παίρνει Γεύση Τεχνητά
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011
Πως κάνετε τον χυμό πορτοκαλιού? Απλά! Στύβετε πορτοκάλια και πίνετε. Πως κάνουν οι μεγάλες εταιρείες χυμό πορτοκαλιού? Πολύπλοκα! Στύβουν πορτοκάλια αφαιρούν το οξυγόνο, δίνουν πάλι γεύση στον άγευστο πλέον χυμό πορτοκαλιού με τεχνητά πακέτα γεύσης πορτοκαλιού και το πίνετε?
Δεν το σκέφτηκα ποτέ , αλλά ακούγεται λογικό τώρα. Ο χυμός πορτοκαλιού από εταιρείες όπως Tropicana, Simply Orange, Minute Maid, Florida's Natural, κλπ είναι απίστευτα σταθερός στην γεύση. Και το κόλπο δεν είναι να παίρνεις τα πιο γευστικά πορτοκάλια αλλά μάλλον να δημιουργείς την δική σου τεχνητή γεύση.
Όλα ξεκινούν από την αφαίρεση του οξυγόνου. Μόλις το πορτοκάλι στύβεται και αποθηκεύεται σε τεράστια δοχεία, αρχίζουν να αφαιρούν το οξυγόνο. Γιατί? Επειδή η αφαίρεση του οξυγόνου από τον χυμό επιτρέπει στο υγρό να διατηρηθεί για ένα χρόνο χωρίς να χαλάσει. Αλλά! Αφαιρώντας το οξυγόνο επίσης αφαιρεί την φυσική γεύση των πορτοκαλιών. Ναι, είναι όλα ανάποδα. Έτσι για να έχτι ο χυμός