Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 11, 2012

Financial Times: Τέλος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Maximum 135 έδρες θα έχουν μαζί απο τις οποίες οι 50 είναι bonus απο τον εκλογικό τους νόμο!

Εικόνα
85+50 έδρες προβλέπουν οι FT για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! To τέλος της μεταπολίτευσης και των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή του τόπου από το 1974 προαναγγέλλει ως αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών με άρθρο της η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Financial Times... Στο άρθρο διεκτραγωδείται η παρούσα κατάσταση σε επίπεδο εκλογικής επιρροής των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, τα οποία όπως σημειώνει η εφημερίδα «Δεν μπορούν ούτε υποψηφίους για να κλείσουν για τις λίστες τους, ως αποτέλεσμα της πολιτικής τους υπέρ των Μνημονίων»: «Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο που και τα δύο μεγάλα κόμματα, αυτό της κεντροδεξιάς και αυτό της κεντροαριστεράς, αντιμετωπίζουν προβλήματα να βρουν υποψηφίους για τις εκλογές. Οι πολιτικοί αντιμετωπίζονται ως κλέφτες και προδότες γεγονός που αντικατοπτρίζει το κοινό αίσθημα πως οι δικές τους πράξεις οδήγησαν στην οικονομική κρίση και κατάρρευση της χώρας. Παλαιό στέλεχος της ΝΔ αναφέρει ανώνυμα, ότι δεξαμενή υποψηφίων β

Δημοσκόπηση ΣΟΚ απο το πανεπιστήμιο Αθηνών - Οι ηλικίες των 60+ συντηρούν στη ζωή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Εικόνα
Παρόλα αυτά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνάνε το 15%! Μήπως ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε σε γονείς και παππούδες; Πλήρης επιβεβαίωση της δημοσκόπησης του tromaktiko καθώς οι μόνοι που συνεχίζουν να στηρίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι κυρίως οι ηλικίες 60+... και σε λιγότερο βαθμό οι 45+. Οι γενιές δηλαδή που φέρανε σε αυτή την κατάντια την χώρα συνεχίζουν σε ενα μεγάλο ποσοστό αμετανόητες να στηρίζουν την ίδια κατάσταση. Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε στους γονείς και τους παππούδες μας και να τους πείσουμε για το 'έγκλημα' που διαπράττουν; Μήπως να τους δώσουμε 'φακελάκι' με την έτοιμη ψήφο όπως κάνανε αυτοί σε εμάς τα προηγούμενα χρόνια; Δείτε αναλυτικά: