Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 3, 2010

Αυτόματοι λέβητες με pellets. ( bye-bye πετρέλαιο ; )

Εικόνα
Αυτόματοι μαντεμένιοι καυστήρες καλοριφέρ με καύσιμο υλικό το οικολογικό βιοκαύσιμο pellet (συμπιεσμένο πριονίδι). Διαθέτουν μεγάλη θερμική απόδοση 82- 87% και μικρή κατανάλωση καυσίμου. Η αυτονομία καύσης φθάνει εώς 1000 ώρες. Το καύσιμο υλικό (pellets) είναι αποθηκευμένο σε μία δεξαμενή και οδηγείται αυτόματα (ανάλογα με την επιλεγμένη ταχύτητα και ποσότητα) στο χώρο καύσης, έτσι ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή κάθε φορά θερμοκρασία. Το άναμμα του λέβητα μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα. Το ηλεκτρονικό κέντρο ελέγχου επιτρέπει τον έλεγχο της λειτουργίας της μονάδας, έτσι ώστε να συνδυάζεται η επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας με την ελάχιστη κατανάλωση καύσιμης ύλης. Οι σύγχρονοι λέβητες ξύλου δεν παράγουν ορατό καπνό και οι εκπομπές τους είναι πολύ χαμηλές. Το βασικό πλεονέκτημα των εφαρμογών βιομάζας, σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα (πετρέλαιο, αέριο), πέραν του ανανεώσιμου χαρακτήρα τους, είναι πως είναι «ουδέτερες» ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2

Φτιάξτε μόνοι... το κρασί σας !

Εικόνα
Η παρασκευή σπιτικού κρασιού είναι σε γενικές γραμμές μία απλή διαδικασία, υπάρχουν όμως και πολλά μικρά μυστικά, που εξασφαλίζουν εύγευστο και καλής ποιότητας κρασί, φτιαγμένο με τα... χεράκια σας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα παραδοσιακό βαρέλι από ξύλο δρυός, ένα πλαστικό δοχείο τροφίμων και ένα ανοξείδωτο δοχείο με πλωτό ή πνευματικό καπάκι (κινητή οροφή). Αν και τα ξύλινα βαρέλια προτιμώνται παραδοσιακά, ωστόσο πλένονται δύσκολα (γιατί οι πόροι τους απορροφούν κρασί), είναι βαριά και όταν είναι παλιά αναδύουν άσχημες μυρωδιές σάπιου ξύλου. Τότε λέμε πως μυρίζει δούγα, δηλαδή μούχλα. Οταν όμως το ξύλινο βαρέλι είναι καινούργιο, μπορεί να προσδώσει στο κρασί τα αρώματά του κάνοντάς το εξαιρετικό. Τα πλαστικά δοχεία έχουν αρκετά «συν», αφού είναι οικονομικά, ελαφριά και πλένονται εύκολα. Ωστόσο, δεν είναι όμορφα και επίσης δεν είναι κατάλληλα για μακρόχρονη παραμονή του κρασιού.Τα ανοξείδωτα δοχεία Καθαρίζονται εύκολα, είναι ελαφριά και επομένως εύκολα στον χειρισμό. Επιπλέον