Υποχρεώσεις κατά την προσφορά φαγητών και φρούτων με το χιλιόγραμμο


"1. Ψάρια, που σερβίρονται μαγειρευμένα με το χιλιόγραμμο, ζυγίζονται ωμά και πρέπει να συνοδεύονται με σημείωμα, στο οποίο αναγράφεται το ακριβές βάρος του ωμού και η τιμή του ως μαγειρευμένο.
2. Κέντρα και καταστήματα, εφ' όσον προσφέρουν κρέατα ψητά και της ώρας, πουλερικά, κοκορέτσι, με το χιλιόγραμμο, υποχρεούνται να ζυγίζουν αυτά ψημένα και όχι ωμά και να τα συνοδεύουν με σημείωμα στο οποίο να αναγράφεται το ακριβές βάρος ψημένου και η τιμή του.
3. Το σημείωμα, όπως ...
αναφέρεται στις προηγούμενες παραγράφους, πρέπει να συνοδεύει το σχετικό φαγητό κατά το σερβίρισμα και τοποθετείται στην άκρη της πιατέλας.
4. Στις περιπτώσεις που σερβίρονται φρούτα σε φρουτιέρα που περιέχει περισσότερες από μία μερίδες, πρέπει να συνοδεύονται με σημείωμα που τοποθετείται στην φρουτιέρα και στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός των μερίδων και η συνολική αξία τους.
5. Όλα τα φαγητά ή φρούτα, που προσφέρονται από εστιατόρια και λοιπά παρόμοια καταστήματα πρέπει να αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους, που τηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Αγορανομικού Κώδικα, με την αντίστοιχη τιμή τους κατά μερίδα ή χιλιόγραμμο.
6. Σε περίπτωση που το ίδιο είδος εστιατορίου ( φαγητό, σαλάτα, κ.λ.π. ) προσφέρεται σε περισσότερες από μία μερίδες, κάθε μερίδα πρέπει να είναι σε χωριστό πιάτο και απαγορεύεται η προσφορά όλων των μερίδων μαζί σε μεγάλο πιάτο ( πιατέλα, δίσκο, κ.λ.π. ). "

και για να καταλαβετε την διαφορά σας παραθέτω ενα πραγματικό παράδειγμα, 1 κιλό ψημένου κρέατος στα αρνήσια παϊδάκια είναι 1600 γραμμάρια άψητου ή για να το θέσω διαφορετικά αμα παραγγείλετε 1 κιλό θα σας φέρουν περίπου 650 γραμμάρια και εσείς θα πληρώσετε την ήδη υπερβολική τιμή που έχει για το κιλό των 28-30 ευρω . να σημειώσω επίσης οτι η τιμή καταλόγου η οποία εχει ελεγχθεί απο τον αγορανομικό υπεύθυνο αφορά την τιμή κιλού ψημμένου κρέατος παρόλο που φυσικά τοσο χρεώνουν το αψητο!!! ελάχιστοι το γνωρίζουν αυτο και ακομη λιγότεροι το λένε. καλό ειναι να το γνωρίζετε και να μην αφήνετε κανέναν να αισχροκερδεί εις βάρος σας και αμα δεν το δέχονται οι εστιάτορες καντε μια αναφορα στο τριπλοτυπο φύλλο παραπόνων που πρεπεί να εχει το μαγαζί και το αντιγραφο που κρατάτε δώστε το στην νομαρχία και στείλτε το και στο ΚΕΠΚΑ να παρουν ενα ωραίο προστιμο 3.000 ευρώ και να συμμορφωθούν. ειναι αλλο πράγμα η αλληλεγγύη που πρεπει να έχουμε μεταξύ μας και άλλο πραγμα να μας κλέβουν και αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους δεν λειτουργούν προστατέψτε τον εαυτό σας με τη γνωση των δικαιωμάτων σας"


http://kepka.org/

πηγή:troktiko

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο