Το πραγματικό πρόβλημα είναι τα CDS και όχι το ελληνικό χρέος

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011


Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας
Η διεθνής τραπεζική χούντα εκβιάζει τον ελληνικό λαό αλλά τρέμει τη στάση πληρωμών που θα επέβαλλε μια τέτοιου μεγέθους πληρωμή CDS, που θα τους κατέστρεφε.

Όταν ο «πρωθυπουργός» και οι παπαγάλοι του μιλούσαν για «χρεοκοπία», έλεγα από το Δελτίο των 11, ότι ήταν απολύτως βέβαιο ότι αυτό δεν θα συνέβαινε λόγω του κόστους των «ελληνικών» CDS.

Όλος ο πλανήτης, τρέμει την πιθανή κήρυξη στάσης πληρωμών από την Ελλάδα, επειδή θα προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, λόγω της τεράστιας «φούσκας» των ασφαλιστηρίων συμβολαίων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί αυτό της το όπλο, ακλουθώντας πιστά της «άνωθεν» οδηγίες και εντολές .

Καθώς η κρίση κορυφώνεται, τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης μιλάνε πια ανοιχτά για τον «κρυφό κίνδυνο» να πληρωθούν τρισεκατομμύρια δολλάρια στα ελληνικά CDS, που θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία το διεθνές τραπεζικό σύστημα.
Όλο και εντονότερες ανησυχίες εκφράζονται από πολιτικούς, οικονομικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πιθανές «δραματικές επιπτώσεις» που μπορεί να έχει στην αμερικανική και παγκόσμια οικονομία η κρίση στην Ελλάδα.

Έχοντας υπόψη μας αυτή την πραγματικότητα, οι 114, πολίτες που υπογράψαμε το υπόμνημα της «Ελεύθερης Ελλάδας», προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ( 15-06-2011), τονίζαμε:

« Εμείς οι υπογράφοντες αυτό το υπόμνημα, πιστεύουμε ότι, «το πιστόλι βρίσκεται στα χέρια σας», και ότι πρέπει «να σημαδέψετε» με αυτό, τους αεριτζήδες και τους διεθνείς τοκογλύφους προς όφελος της χώρας και του λαού της. Η έξοδος από την κρίση βρίσκεται στο κόστος του «συστήματος» από την αποπληρωμή των CDS σε περίπτωση «πιστωτικού γεγονότος».
Είναι καθήκον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, και του καθενός από εσάς προσωπικά, να δώσετε εντολή στην κυβέρνηση, να προβεί στην άμεση έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 250 δίς ευρώ, με διάρκεια 30 έτη, και με επιτόκιο ίσο με το αμερικανικό, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί μέχρι τις 31 Ιουνίου. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, η χώρα μας, θα κηρύξει στάση πληρωμών από την 1η Αυγούστου. Είναι απολύτως βέβαιο, ότι οι υπόχρεοι για την αποπληρωμή των ελληνικών CDS, θα σπεύσουν να αγοράσουν τα. Ελληνικά ομόλογα».

Η επικοινωνιακή «ναυαρχίδα» των «αγορών», οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» , στο χθεσινό κύριο άρθρο της , (22/06/2011), με τον τίτλο «Greece and you», αποκαλύπτει την αλήθεια γράφοντας ότι οι αμερικανικές τράπεζες είναι ευάλωτες στην κρίση του ελληνικού χρέους επειδή είναι μεγάλοι παίκτες στις αγορές παραγώγων, όπως αυτές των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι χρεοκοπίας, των οποίων εγγυητής είναι η American International Group, και γράφει ότι, «τρία χρόνια μετά την τεράστια κρίση της Lehman Brothers, που κλυδώνισε τις ΗΠΑ, οι αγορές παραγώγων εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να λειτουργούν χωρίς κανονισμούς, καθώς οι χρηματοοικονομικές μεταρρυθμίσεις που υποτίθεται ότι θα προήγαγαν τη διαφάνεια και θα μείωναν την κερδοσκοπία, δεν έχουν εφαρμοστεί στις ΗΠΑ, λόγω της σκληρής άσκησης πολιτικής πίεσης από τις τράπεζες». Οι «Νιου Γιορκ Τάιμς», γράφουν ακόμα ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε οικονομικό πανικό , αντίστοιχο με αυτόν που επακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008».

Αργότερα, εντός της ιδίας ημέρας ,ο επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι , στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για τις αποφάσεις της Τράπεζας ,για τη νομισματική πολιτική, χαρακτήρισε την «κρίση» του ελληνικού χρέους , «πολύ δύσκολη», και ομολόγησε την αλήθεια του άρθρου των «Νιου Γιορκ Τάιμς», λέγοντας ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας, «θα προκαλούσε μεγάλο πλήγμα στην αμερικανική οικονομία», αφού, «τα αμερικανικά χρηματοοικονομικά ιδρύματα έχουν κυρίως έμμεση έκθεση στο ελληνικό χρέος».

Η Wall Street Journal την ίδια ημέρα έγραφε ότι «η Lehman Brothers ήταν ένα βαρύ σοκ για τις αγορές , όμως μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα οδηγήσει σε παγκόσμια κατάρρευση καθώς οι πιστώσεις θα στερέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο», επειδή όλες οι «μεγάλες» τράπεζες, είναι εκτεθειμένες στα «ελληνικά» CDS.
Το Spiegel από την πλευρά του γράφει ότι, « τα μέτρα λιτότητας και τα πακέτα της «μνημονιακής διάσωσης», αφορούν αποκλειστικά την διάσωση των τραπεζών, αφού μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα επέβαλλε μια τέτοιου μεγέθους πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου, (CDS), που θα κατέστρεφε τους Ευρωπαίους τραπεζίτες, μαζί με τη «χασούρα», από τα ελληνικά ομόλογα, ώστε η ευρωζώνη θα βυθιζόταν στην χρεοκοπία».

Η αγγλική Daily Mail, εκτιμούσε χθες επίσης, ότι η ελληνική στάση πληρωμών θα προκαλούσε «ζημιά» 336 δις στερλινών στο City, (377 δις ευρω), δηλαδή το 24% του βρετανικού ΑΕΠ.

Η στάση πληρωμών της Ελλάδας λοιπόν, θα επέβαλλε μια τέτοιου μεγέθους πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου, (CDS), που θα κατέστρεφε τους Ευρωπαίους τραπεζίτες, θα οδηγούσε σε παγκόσμια κατάρρευση, καθώς οι πιστώσεις θα στέρευαν σε ολόκληρο τον κόσμο, και οι αμερικανικές τράπεζες που είναι μεγάλοι παίκτες στις αγορές των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι χρεοκοπίας είναι ευάλωτες στην κρίση του ελληνικού χρέους .
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Συστημικών Κινδύνων (CERS) , Ζαν Κλόντ Τρισέ, προειδοποίησε χθές επίσης ότι, « η πιο σοβαρή απειλή για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ΕΕ προέρχεται από την αλληλεπίδραση της ευπάθειας των δημόσιων οικονομικών σε ορισμένα κράτη-μέλη με το τραπεζικό σύστημα, με πιθανές δευτερογενείς συνέπειες στην Ένωση και πέραν αυτής».
Μόνο οι εγγλέζοι «αεριτζήδες ρεντιέρηδες», θα πλήρωναν για «δευτερογενείς συνέπειες» 377 δις ευρώ. Αν προσθέσουμε, Γερμανούς, Γάλλους, Ελβετούς, Ιάπωνες, Αμερικανούς, αλλά και Έλληνες, το ύψος των «στοιχημάτων», υπερβαίνει βάσει των ετήσιων ασφαλίστρων, τα 3 τρις ευρώ ή τα 4,5 τρις δολάρια.
Η ελληνική κυβέρνηση επομένως έχει στα χέρια της, το «πυρηνικό όπλο», «στάση πληρωμών», και δεν το χρησιμοποιεί. Μπορεί να εξαπολύσει δέκα οικονομικά τσουνάμι, και δέκα «φουκοσίμες», και κάθεται και διαπραγματεύεται με τον «γερμανό σακάτη», το ξεπούλημα της Ελλάδας , που γίνεται για τη διάσωση των τραπεζιτών.

Επειδή, όπως έγραφε το περιοδικό Spiegel, «πολυεθνικές και τραπεζίτες επιβάλλουν τα συμφέροντά τους εκβιάζοντας τους πολιτικούς που με τη σειρά τους εκβιάζουν τους λαούς τους», και επειδή, «οι αποφάσεις λαμβάνονται στις μυστικές συναντήσεις των πολιτικών ελίτ», και, «μορφοποιούνται από τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας σε συνεργασία με τους τραπεζίτες, και επιβάλλονται στις κυβερνήσεις του νότου».

«Η εσωτερική πτώχευση της Ελλάδας, τα πακέτα διάσωσης που ουσιαστικά ανακατευθύνονται προς τους δανειστές, το ξεπούλημα της χώρας αντί πινακίου φακής, γίνονται με σκοπό να κερδηθεί χρόνος ώστε να συντελεστεί ένα θαύμα σε σχέση με το ευρώ», γράφει το Spiegel, και τονίζει ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας, «είναι όργανο των τραπεζών και εξαπατούν τους πολίτες οδηγώντας τη χώρα τους στο χάος. Όχι μόνο δεν θα υπάρξει ανάκαμψη, αλλά και με την αποψίλωση από κάθε εθνικό ενεργειακό πλούτο ,που θα δοθεί για τον εξευμενισμό των αγορών, θα καταστραφεί ολοσχερώς κάθε έννοια μελλοντικής οικονομικής ανάκαμψης».

Αυτό ήταν και το νόημα της δήλωσης Παπανδρέου στο υπουργικό Συμβούλιο διαβεβαίωσε πως, «η κυβέρνηση εφαρμόζει συγκεκριμένο σχέδιο μέχρι το 2013», εκβιάζοντας τον ελληνικό λαό, για λογαριασμό των τραπεζιτών. Αυτό το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή στις 4 Οκτωβρίου 2009.
http://deltio11.blogspot.com/2011/06/cds.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Debono Hotel Gouvia Corfu