Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο κόσμος είναι δικός μας!

Κορίτσια από ατόφιο χρυσάφι! Η εθνική πόλο... σπάζοντας καρδιές κέρδισε 9-8 την Κίνα και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Σανγκάη αποδεικνύοντας ότι είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

«Εμείς, κατακτητές της κορυφής με τη σημαία μας ψηλά!». Αυτό ήθελαν, αυτό είπαν κι αυτό έπραξαν τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση που με ψυχή και καθαρό μυαλό υπέταξαν την εξαιρετική διοργανώτρια υποχρεώνοντας όλο τον κόσμο της υδατοσφαίρισης να υποκλιθεί στο μεγαλείο τους.

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ελλάδα! Δεν χρειάζεται να... περιγράψουμε άλλο! Τα λόγια είναι περιττά για αυτές τις κοπέλες! «Παγκόσμιες» οι Αντιγόνη Ρουμπέση, Κική Λιόση, Γιούλη Λαρά, Άντι Μελιδώνη, Σταυρούλα Αντωνάκου, Άλκηστη Αβραμίδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Αγγελική Γερόλυμου, Αλεξάδρα Ασημάκη, Χριστίνα Τσουκαλά, Έλενα Κούβδου, Ηλέκτρα Ψούνη, Ελένη Γουλά και φυσικά ο πρωτομάστορας αυτής της ομάδας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης και το τεχνικό επιτελείο του.

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και την δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ πέρυσι, οι Ελληνίδες περπάτησαν στο δρόμο του μεταξιού και έφτασαν μέχρι την κορυφή του κόσμου, όπου τους περίμενε η... κούπα.

Πολύ μεγάλος αγώνας από τις πρωταθλήτριές μας που υπερκέρασαν ακόμη και το εμπόδιο των διαιτητών, που έδιναν με... άνεση τις αποβολές εις βάρος της ελληνικής ομάδας. Ο Γιώργος Μορφέσης, όμως, και τα κορίτσια του είχαν... σχέδιο. Προβλέψιμο το παιχνίδι των Κινέζων που έπαιζαν κυρίως στα 2μ., ωστόσο, η επιθετική δυστοκία, έβαλε από νωρίς σε θέση οδηγού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Αντιγόνη Ρουμπέση, από τις κορυφαίες του αγώνα, οδήγησε με ασφάλεια την ελληνική ομάδα, εξασφαλίζοντας από νωρίς μια διαφορά 2-3 τερμάτων, για να «κλείσει» το ημίχρονο με 4-2. Οι μηχανές δούλεψαν στο «φουλ» στη συνέχεια και παρόλο που η Κίνα ανέβηκε επιθετικά, υπήρχε πάντα η «απάντηση» από το μέρος της ελληνικής πλευράς, που με σταθερότητα έφτανε όλο και πιο κοντά στο θρίαμβο.

Το 6-3, έγινε 7-4 και 8-5 για την Εθνική μας, η οποία παρότι έχασε στη συνέχεια τις Γερόλυμου και Ψούνη, η αμυντική της λειτουργία δούλεψε σαν ρολόι, ενώ και η Έλενα Κούβδου κατέθεσε σε έναν ακόμη αγώνα τα διαπιστευτήριά της, λαμβάνοντας μετά το τέλος τον τίτλο της καλύτερης τερματοφύλακα σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εξαιρετικά άστοχες στην επίθεση οι Κινέζες, που είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά στην παίκτρια παραπάνω. Αναθάρρησαν μετά τις ελληνικές αποβολές μείωσαν σε 8-6, όμως η αρχηγός, Κική Λιόση φρόντισε άμεσα να αποκαταστήσει την... τάξη, εξασφαλίζοντας τη διαφορά των τριών τερμάτων.

Κρίσιμα και γεμάτα αγωνία τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με την Εθνική μας να προχωρά σε βιαστικές επιθέσεις, αλλά και την Κίνα να μην μπορεί -ευτυχώς για μας- να βρει τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 1:20 πριν από το τέλος το τέρμα της Σουν και το 9-8 έδωσε νέες ελπίδες στους Κινέζους, όμως η εξαιρετική άμυνα της Ελλάδας και το κλέψιμο της Αντωνάκου, στέρησε όποια πιθανότητα είχε διοργανώτρια.

Η Εθνική μας μέχρι την επόμενη διοργάνωση του 2013 στη Βαρκελώνη θα κατέχει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Το οξύμωρο είναι ότι παρότι πρώτη στην Σανγκάη δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να παίξει στο προολυμπιακό τουρνουά για να κλείσει μια θέση στους Αγώνες της βρετανικής πρωτεύουσας το επόμενο καλοκαίρι.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1
Κίνα: Πινγκ Λιου 2, Ζι 1, Τενγκ 1, Γουάνγκ 2, Σονγκ 1, Σουν 1.
Ελλάδα: Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Μανωλιούδάκη 1, Μελιδώνη 1, Λιόση 1.

gazzetta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο