Οι σχεδιασμοί των Γερμανών για την Ελλάδα



  • 72
     
 Οι σχεδιασμοί των Γερμανών για την Ελλάδα
Θέλουν να ελέγξουν τα πάντα…
 
«Τώρα ξέρουμε τις αιτίες του Ελληνικού προβλήματος». Η συγκεκριμένη φράση αποδίδεται στον κ. Ράιχενμπαχ και επιβεβαιώνεται από αναλύσεις που γίνονται στο Βερολίνο και περιλαμβάνουν τους γερμανικούς σχεδιασμούς για την Ελλάδα.
Ο κ.Ράιχενμπαχ και η ομάδα του μελέτησαν την ανεπιτυχή πορεία των δύο μνημονίων και κατέληξαν σε ορισμένα συμπεράσματα.
Η Ελληνική πολιτική τάξη ευθύνεται για το πελατειακό κράτος,την καθοδηγεί ακόμα και τώρα η έννοια του πολιτικού κόστους. Δεν είχε και δεν έχει το θάρρος να περάσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ψήφιζε μέτρα αλλά δίσταζε να τα εφαρμόσει. Οι Έλληνες πολίτες αντιδρούν γιατί δεν έχουν εκπαιδευθεί στην τήρηση κανόνων. Το πολιτικό τους σύστημα, για δεκαετίες, τους εκπαίδευσε να αντιδρούν,να διεκδικούν και να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Οι Ελληνικές ελίτ, από το επιχειρηματικό κεφάλαιο έως τις τράπεζες λειτουργούσαν με τις ίδιες πρακτικές που λειτουργούσε και το πολιτικό σύστημα. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες στηρίχθηκαν σε έργα και προμήθειες του δημοσίου ενώ οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν τη διαπλοκή και ήταν στενά συνδεδεμένες με το πολιτικό σύστημα. Τα τρία αυτά, βασικά συμπεράσματα των Γερμανών, καθορίζουν και τις κινήσεις τους από εδώ και πέρα σε σχέση με το Ελληνικό πρόβλημα.
Οι Γερμανοί είναι ανένδοτοι ως προς τη χαλάρωση της λιτότητας, πιστεύουν ότι οποιαδήποτε παραχώρηση θα αποτελεί ένα λάθος μήνυμα προς τους Έλληνες που θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια.
Από εκεί και πέρα μπορεί να έχουν πάρει τα κλειδιά της χώρας , γνωρίζουν όμως ότι στερούνται πολιτικής νομιμοποίησης οι πολιτικές που έχουν επιβάλλει και κινδυνεύουν να ανατραπούν από μία γενικευμένη κοινωνική εξέγερση.
Οι Γερμανοί δεν έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, παρά το γεγονός ότι η τρικομματική κυβέρνηση κατάφερε, έστω και με απώλειες και δυσκολίες, να περάσει τα μέτρα. Αυτή τη στιγμή, εκτιμούν ότι ο Α.Σαμαράς και 6-7 υπουργοί της κυβέρνησής του, πληρούν τις απαιτήσεις και τα standards που θέτουν.
Στους σχεδιασμούς τους εντάσσεται ο εγκλωβισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην αναγκαιότητα εφαρμογής της πολιτικής των μνημονίων, για αυτό και έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσίπρα.
Εκτιμούν ότι αν αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συμβιβαστεί με την ανάγκη να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και η παραμονή της στο ευρώ, οι κοινωνικές εντάσεις θα εκτονωθούν και θα αμβλυνθούν.
Επόμενος στόχος των Γερμανών είναι τα ΜΜΕ, που παρά τη στήριξη που παρείχαν αρχικά στις μνημονιακές πολιτικές, έχουν αντιληφθεί το μείζονα ρόλο που έπαιζαν ατά το παρελθόν αλλά και το ότι δεν αποτελούν σταθερό παράγοντα για τα γερμανικά συμφέροντα. Οι Γερμανοί, έχοντας πάρει πλέον και τον έλεγχο των τραπεζών, θα αναγκάσουν την εγχώρια διαπλοκή των ΜΜΕ να παραδοθεί ή να βάλει λουκέτο σε κανάλια και εφημερίδες που στηρίζονταν μέχρι σήμερα στον τραπεζικό δανεισμό.
Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται επίσης την ελληνική επιχειρηματική ελίτ. Την θεωρούν παρασιτική και κρατικοδίαιτη.
Μέσα σε αυτό το ζοφερό πλαίσιο, οι Γερμανοί λειτουργούν μεθοδικά, με κυνικότητα και με σιδερένια αποφασιστικότητα.
Αποκτούν τον πλήρη έλεγχο του Κράτους στο δημοσιονομικό πεδίο,στοχεύουν στη δημόσια και στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία, θέλουν τον ορυκτό πλούτο και δεν θέλουν κανένα Ρωσικό ή Κινεζικό fund στα πόδια τους.
Μετατρέπουν την Ελλάδα σε δορυφόρο τουςεξαθλιώνουν τους Έλληνες χωρίς να υπάρχει αντίσταση από την Ελληνική πολιτική τάξη και τις πνευματικές ή επιστημονικές ελίτ της χώρας, που μοιάζει παραδομένη.
Το 2014 η ανεργία θα φτάσει το 35% και πάνω από 4 εκατομμύρια Έλληνες θα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Θα έχει συντελεστεί ο αφελληνισμός των ελληνικών επιχειρήσεων και η μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας που έγινε ποτέ.
newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Debono Hotel Gouvia Corfu