Financial Times: Τέλος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Maximum 135 έδρες θα έχουν μαζί απο τις οποίες οι 50 είναι bonus απο τον εκλογικό τους νόμο!


85+50 έδρες προβλέπουν οι FT για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!
To τέλος της μεταπολίτευσης και των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή του τόπου από το 1974 προαναγγέλλει ως αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών με άρθρο της η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Financial Times...

Στο άρθρο διεκτραγωδείται η παρούσα κατάσταση σε επίπεδο εκλογικής επιρροής των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, τα οποία όπως σημειώνει η εφημερίδα «Δεν μπορούν ούτε υποψηφίους για να κλείσουν για τις λίστες τους, ως αποτέλεσμα της πολιτικής τους υπέρ των Μνημονίων»:

«Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο που και τα δύο μεγάλα κόμματα, αυτό της κεντροδεξιάς και αυτό της κεντροαριστεράς, αντιμετωπίζουν προβλήματα να βρουν υποψηφίους για τις εκλογές.

Οι πολιτικοί αντιμετωπίζονται ως κλέφτες και προδότες γεγονός που αντικατοπτρίζει το κοινό αίσθημα πως οι δικές τους πράξεις οδήγησαν στην οικονομική κρίση και κατάρρευση της χώρας. Παλαιό στέλεχος της ΝΔ αναφέρει ανώνυμα, ότι δεξαμενή υποψηφίων βουλευτών έχει εξαντληθεί και για τα δύο κόμματα – ειδικά στην επαρχία.

Τόσο επαγγελματίες, όσο και παλαιοί αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης απορρίπτουν προτάσεις να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί ότι όλο και λιγότεροι είναι οι πρόθυμοι να συμμετέχουν στις εκλογές ως υποψήφιοι».

Την ίδια στιγμή οι Financial Times «βλέπουν» τον Π.Καμμένο να φτάνει μέχρι και στο 10% των ψήφων!

Το πλέον εντυπωσιακό στο άρθρο είναι η πρόβλεψη ότι και τα δύο κόμματα πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το 40% των ψήφων, ενώ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένα αν συγκεντρώσουν συνολικά 135 βουλευτές στη νέα Βουλή!

Παρ’όλα αυτά – σημειώνει το άρθρο – οι δανειστές της Ελλάδας προσβλέπουν στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Περιμένουν να ανανεώσουν την συμμαχία τους μετά τις εκλογές ώστε να εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα του Μνημονίου και να πληρωθούν κανονικά τα χρέη και οι τόκοι των νέων και παλαιών δανείων.

Ωστόσο, σημειώνει ότι ο μεν Ε.Βενιζέλος είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδίσει τους δυσαρεστημένους σοσιαλιστές και να αποσπάσει υποστήριξη από αυτό που στην ελληνική πολιτική σκηνή καλείται ως «κέντρο» ενώ η ΝΔ έχει χτυπηθεί σκληρά από την κίνηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος μπορεί να συγκεντρώσει ως και το 10% των ψήφων. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω τα δύο κόμματα να απειλούνται να γνωρίσουν μία ιστορικά καθοριστική ήττα!

«Με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο τα δύο μεγάλα κόμματα αναμένεται να καταλάβουν το 45% των εδρών στη Βουλή», δηλαδή 135 έδρες, καταλήγει το άρθρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Debono Hotel Gouvia Corfu