Τι λένε τα ξένα MME για τα επεισόδια


Zougla.gr
9 Δεκεμβρίου 2008, 16:45


Εκτενή ρεπορτάζ μεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα για το θάνατο του 15χρονου νεαρού και για τα επεισόδια, που σημειώνονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Συνεχίζουν να καλύπτουν το θέμα με συνεχείς ανανεώσεις και ανταποκριτές στα σημεία - κλειδιά.

"Νέες συγκρούσεις στην Αθήνα μετά την κηδεία του εφήβου, ο θάνατος του οποίου πυροδότησε τετραήμερες εξεγέρσεις σε όλη την Ελλάδα", μεταδίδει το BBC, ενώ υπάρχει βίντεο με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τις φωτιές.

"Η επανάσταση είναι στο αίμα των Ελλήνων"

Επιπλέον, μια διαφορετική προσέγγιση στην τραγωδία που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες τρεις μέρες, δίνει ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου BBC στην Αθήνα, Μάλκολμ Μπράμπαντ.

Ο δημοσιογράφος συσχετίζει τις τωρινές εξεγέρσεις με την 28η Οκτωβρίου 1940, αφού, όπως λέει, το «Όχι» του Μεταξά, είναι παρόμοιο με το «Όχι» των σημερινών νέων απέναντι στο κράτος και την Αστυνομία.

«Όταν οι Έλληνες λένε «όχι», το εννοούν», αναφέρει ο Μπράμπαντ, που συνήθως μιλά επικριτικά για τη χώρα μας και προσθέτει ότι η επανάσταση είναι βαθιά ριζωμένη στην ελληνική ψυχή.

«Μπορεί να είναι η γενιά του iPod, αλλά είναι κληρονόμοι μιας παράδοσης πολλών αιώνων πίσω, όταν οι γυναίκες προτιμούσαν να πέσουν από τα βουνά παρά να παραδοθούν στους Οθωμανούς εισβολείς», λέει ο Μπράμπαντ.

Στη συνέχεια εξηγεί ότι το Πολυτεχνείο είναι το κέντρο των κινητοποιήσεων, καθώς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα σχολεία είναι «άσυλα», ύστερα από τα αιματηρά γεγονότα της 17 Νοεμβρίου 1973.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Debono Hotel Gouvia Corfu