Επείγουσα ενημέρωση για την γρίπη των χοίρων !


Την Τετάρτη 29 Απριλίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ανέβασε το παγκόσμιο επίπεδο επιφυλακής για πανδημία στο πέντε, με μέγιστο το έξι, στην σχετική κλίμακα. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ιός είναι ικανός για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η φάση 5 δεν έχει ανακοινωθεί άλλη φορά μέχρι σήμερα, από την ημέρα που εισήχθη αυτό το σύστημα προειδοποίησης, το 2005 για την τότε κρίση που αφορούσε στη γρίπη των πτηνών. Η φάση 6 θα σήμαινε μια πανδημία σε εξέλιξη.

Παρόλο που ο Π.Ο.Υ. δηλώνει ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν θα αλλάξει την διασπορά της επιδημίας και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στη παγκόσμια κοινότητα, αρκετές χώρες έχουν επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Τι είναι όμως μια πανδημία;

Μια πανδημία δεν σημαίνει απαραίτητα αυτό που ο κόσμος έχει στο μυαλό του. Δεν πρόκειται για μια μαύρη πανούκλα όπου τα νεκρά σώματα θα είναι στοιβαγμένα στους δρόμους. Μια πανδημία σημαίνει ότι μια νέα νόσος που οφείλεται σε κάποιο λοιμώδη παράγοντα (μικρόβιο ή ιό) εξαπλώνεται στο κόσμο.

Εξ ορισμού, μια πανδημία είναι μια επιδημία που απλώνεται σε μεγάλη γεωγραφική κλίμακα. Όσοι όμως εμπορεύονται φόβο, προσθέτουν την υπόνοια ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν, πιθανόν να πεθάνουν, όπως στην Ισπανική γρίπη του 1918 που σκότωσε 20 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πως μπορεί όμως να εξισωθεί ο θάνατος μερικών εκατοντάδων με 20 εκατομμύρια;

Δεν πρόκειται για την πρώτη πανδημία γρίπης των χοίρων

Είναι πολύ πιθανό να έχετε ανησυχήσει με τον τρόπο που καλύπτουν τα ΜΜΕ την απειλή της γρίπης των χοίρων.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που απειλούμαστε από μια «πανδημία» της γρίπης των χοίρων. Η προηγούμενη ήταν το 1976.

Τον Απρίλιο αυτής της χρονιάς, το περιοδικό TIME δημοσίευσε ένα άρθρο που αναφερόταν στο πώς εκατοντάδες άτομα υπέστησαν βλάβη από τα εμβόλια ως αποτέλεσμα του φιάσκου της γρίπης των χοίρων το 1976.

Μέσα σε λίγους μήνες, κατατέθηκαν απαιτήσεις ύψους 1.3 δις $ από τα θύματα που υπέστησαν παράλυση μετά από εμβολιασμό. Το εμβόλιο κατηγορήθηκε επίσης για 25 θανάτους. Μέχρι και υγιή άτομα ηλικίας 20 ετών κατέληξαν παραπληγικοί.

Και η πανδημία της γρίπης; Δεν συνέβη ποτέ.

Ο φόβος σήμερα έχει εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που η Αίγυπτος διάταξε την σφαγή 300.000 χοίρων, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό σε αυτή τη χώρα .

Ευτυχώς ορισμένοι αξιόλογοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να διαδώσουν τη φωνή της λογικής έναντι του φόβου που καλλιεργείται στην πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Για να αξιολογήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, η ελονοσία σκοτώνει περί τα 3.000 άτομα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, και χαρακτηρίζεται απλά ως «πρόβλημα υγείας» …

Θυμάστε τις δηλώσεις για την επικινδυνότητα και την απειλή της πανδημίας της γρίπης των πτηνών;

Τι είναι η γρίπη των χοίρων;

Η κοινή γρίπη των χοίρων είναι μια μεταδοτική ασθένεια που προκαλείται από τον ιό τύπου Α της γρίπης που προσβάλει τα γουρούνια.

Το σημερινό στέλεχος, Α(Η1Ν1), είναι μια νέα παραλλαγή του ιού H1N1 – που προκαλεί την εποχιακή γρίπη στους ανθρώπους – και περιέχει γενετικό υλικό από τα στελέχη που προκαλούν την γρίπη στα πτηνά και στα γουρούνια.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Πυρετό πάνω από 37,8

Βήχα

Ρινική καταρροή και/ή πονόλαιμο

Πόνους στις αρθρώσεις

Ισχυρό πονοκέφαλο

Εμέτους και/ή διάρροια

Ληθαργικότητα

Ανορεξία

Τα συμπτώματα παρότι ακούγονται βαριά, δεν διαφέρουν όμως σημαντικά από αυτά της κοινής γρίπης και από μόνα τους δεν προεξοφλούν την έλευση πανδημίας.

Η παρούσα κατάσταση της διαδοσης της γρίπης των χοίρων.

Μέχρι τις 2 Μαϊου του 2009 έχουν αναφερθεί 615 περιστατικά σε όλο τον κόσμο και 17 θάνατοι. Όλα τα θανατηφόρα περιστατικά αφορούν άτομα που έχουν γεννηθεί στο Μεξικό. Το ένα περιστατικό στις ΗΠΑ αφορά επίσης ένα παιδί από το Μεξικό.

Γιατί το Μεξικό; Η χαμηλή ποιότητα ζωής, η πυκνή κατοίκηση και η φτωχή διατροφή είναι αίτια για μια κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος αυτών των πληθυσμών και αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε νόσο.

Είναι αξιοσημείωτο δε ότι δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές σχετικά για το ποιοι ήταν, αυτοί που πέθαναν από τη νόσο. Ήταν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, ήταν χρόνια άρρωστοι ή έπασχαν από άλλα βαριά νοσήματα; Αυτές είναι βασικές ερωτήσεις για να αξιολογήσουμε την επικινδυνότητα της νόσου, οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξάπλωση των κρουσμάτων μέσω του χάρτη του Google για την γρίπη των χοίρων.

Τι πρέπει να κάνετε;

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό εμβόλιο έναντι της γρίπης των χοίρων και σε περίπτωση που παραχθεί κάποιο είναι πιθανόν, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, να προκαλέσει περισσότερες παρενέργειες και θανάτους από την ίδια τη νόσο.

Σύμφωνα με μια εκτενή αξιολόγηση ερευνητών, που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό Lancet, τα σημερινά αντιϊκά φάρμακα είναι αναποτελεσματικά ενάντια στις εξάρσεις της εποχιακής γρίπης και πιθανόν δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν μια επιδημία ή πανδημία. Αν λάβουμε υπόψη τις σημαντικές παρενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν, δεν είναι ή προτεινόμενη λύση.

Φροντίστε να διατηρήσετε τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σας σύστημα στην βέλτιστη δυνατή κατάσταση ακολουθώντας κάποιες φυσικές και υγιεινές συνήθειες.

Διατηρείτε βέλτιστα επίπεδα βιαταμίνης Dστο σώμα σας. Μια έκθεση στον ήλιο 10 – 20 λεπτά είναι αρκετή ώστε το σώμα σας να παράγει την απαιτούμενη ποσότητα χωρίς παράλληλα να προκληθεί βλάβη από την ηλιακή ακτινοβολία. Η βιταμίνη D σύμφωνα με πρόσφατες ανακαλύψεις ενισχύει την παραγωγή 200 ενδογενών φυσικών αντιβιοτικών μέσα στο σώμα μας και μειώνει την πιαθανότητα να νοσήσουμε από γρίπη.

Αποφύγετε τη ζάχαρη και τις επεξεργασμένες τροφές. Η ζάχαρη μειώνει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού σας συστήματος σχεδόν άμεσα.

Να ξεκουράζεστε επαρκώς. Ένας καλός και επαρκής ύπνος είναι πολύ σημαντικός για το σώμα σας ώστε να μπορέσει να ανακάμψει από την κούραση και τις καθημερινές εργασίες.

Διατηρήστε μια καλή διάθεση. Προστατέψτε το ηθικό σας με το να μην παρακολουθείτε κακά νέα και να ψάχνετε και να διαδίδετε στο περιβάλλον σας καλά νέα. Τα κακά νέα αυξάνουν το στρες και, σύμφωνα με έρευνες, μειώνεται η απόδοση μας και διαταράσσεται η λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Ασκηθείτε. Υπάρχουν αναρίθμητες έρευνες ότι η άσκηση ενισχύει την καλή υγεία.

Πλένετε τα χέρια σας με ένα απλό σαπούνι, αυτό μειώνει την μετάδοση ιών.

Να παίρνετε μια πολυβιταμίνη κάθε μέρα. Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής και διατροφής στερεί από το σώμα μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Πενήντα χρόνια πριν μπορούσαμε να λέμε ότι μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή προσλαμβάνουμε όλα αυτά που χρειαζόμαστε. Σήμερα αυτό δεν ισχύει. Η χρόνια έλλειψη βασικών συστατικών μας προδιαθέτει για ένα σωρό νοσήματα.

Γιατί μια θανατηφόρα πανδημία της γρίπης των χοίρων είναι απίθανο να συμβεί

Πριν από μερικούς μήνες επιστήμονες κατέληξαν ότι κατά την πανδημία γρίπης του 1918 όπου πέθαναν εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, πάνω στην οποία χτίζονται τα σενάρια μιας σημερινής πανδημίας, η αιτία όλων αυτών των θανάτων δεν ήταν η ίδια η γρίπη.

Ο πραγματικός υπαίτιος ήταν η επιμόλυνση των ασθενών από τον στρεπτόκοκκο της πνευμονίας. Σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο να θεραπεύσουμε τον στρεπτόκοκκο και μια νέα πανδημία θα ήταν σίγουρα λιγότερο επίφοβη από ότι στις αρχές του 20ου αιώνα.

Θυμηθείτε ότι παρά τους τεράστιους τίτλους και τις υποθέσεις για εκατομμύρια θανάτους από την γρίπη των πτηνών, τελικά μέσα στην τελευταία 5ετία κατεγράφησαν 257 θάνατοι από αυτήν. Η πιθανότητα να σας χτυπήσει κεραυνός είναι 2.300% φορές μεγαλύτερη. Μέσα σε ένα χρόνο (2004) πάνω από 1.170 άτομα χτυπήθηκαν από κεραυνό σε όλο τον κόσμο!

Ενισχύστε την καλή σας υγεία, την διάθεση σας και μην ταξιδεύετε σε χώρες με πολλές καταιγίδες ...

Πηγή detoxcenter.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Debono Hotel Gouvia Corfu