Γάλλοι πολιτικοί κατά του photoshop


Γάλλοι πολιτικοί θέλουν να βάλουν μια "προειδοποίηση υγείας" στις φωτογραφίες των μοντέλων που έχουν τροποποιηθεί προκειμένου να φαίνονται πιο ωραία. Η γαλλίδα βουλευτής Βαλερί Μπογέ καθώς και 50 ακόμα πολιτικοί πρότειναν αυτό το νόμο για να πολεμήσουν την διαστρεβλωμένη, όπως οι ίδιοι λένε, εικόνα του γυναικείου σώματος που κυριαρχεί στα μέσα...




... "Αυτές οι εικόνες μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν σε μια πραγματικότητα που δεν υπάρχε. Ο νόμος θα πρέπει να ισχύει για τις φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται σε πολιτικές εκστρατείες, σε συσκευασίες και σε διαφημίσεις, αλλά και σε φωτογραφίες τέχνης".

Όλες οι φωτογραφίες που έχουν τροποποιηθεί θα πρέπει ν συνοδεύονται από τη λεζάντα: "Η φωτογραφία τροποποιήθηκε για να αλλάξει η εμφάνιση του προσώπου".

Εταιρείες και περιοδικά μόδας έχουν κατηγορηθεί ότι τροποποιούν ψηφιακά τις φωτογραφίες των μοντέλων για να δείχνουν πιο αδύνατα, να μεγαλώσουν το στήθος τους, να ασπρίσουν τα δόντια τους, να μακρύνουν τα πόδια τους και να σβήσουν τις ρυτίδες τους.

Πηγή :Troktiko

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Debono Hotel Gouvia Corfu