"Θυσία σε ένα απο τα πιο όμορφα τοπία της Βορειοδυτικής Κέρκυρας στο βωμό του χρήματος"


"Έγκυρη δημοσιογραφική πηγή απο την Κερκυρα ανέφερε πως από ‘’ιδιωτική εταιρεία’’ ετοιμάζεται η δημιουργία πάρκου ανεμογεννητριών σε 4 θαλάσσιες περιοχές των διαποντίων Νήσων και των ακτών της βόρειας Κέρκυρας.
Θα ριχτούν τεράστιες ποσότητες μπετόν...


Κάθε ανεμογεννήτρια απαιτεί μπετόν 4 μ. διάμετρο συν το 2πλάσιο θαλάσσιο του βάθος.

Οι 93 ανεμογεννήτριες απαιτούν εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μπετόν. Είναι ειδικό μείγμα μπετόν που αλλοιώνει και καταστρέφει το θαλάσσιο περιβάλλον.
Οι ανεμογεννήτριες παράγουν έντονο θόρυβο, άρα δημιουργούν ακουστική μόλυνση σε μεγάλη απόσταση. Έτσι θα διώξουν χιλιάδες τουρίστες στην περιοχή από Αρίλλα Καβαδάδων μέχρι το Σιδάρι, δηλαδή σε μία αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή που η πλειοψηφία των κατοίκων ζει από τον τουρισμό και την αλιεία.
Οι 4 θαλάσσιοι χώροι που έχουν εγκριθεί από το ΠΕΧΩΔΕ είναι σπάνιοι ψαρότοποι για όλων των ειδών τα ψάρια.
Οι ανεμογεννήτριες θα διώξουν όλα τα ιχθυοαποθέματα ενώ θα σκοτώσουν το όποιο γόνο υπάρχει σ΄ αυτές στις θαλάσσιες περιοχές.
Οι ανεμογεννήτριες ακριβώς επειδή παράγουν υψηλής τάσης ηλεκτρικό ρεύμα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες με ανυπολόγιστες επιβλαβείς συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων.
Θα δημιουργηθεί τεράστια οπτική μόλυνση που θα αλλοιώσει το πανέμορφο περιβάλλον για πάντα.
Οι επενδύσεις αυτές γίνονται με αποκλειστική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή οι εταιρείες παίρνουν τσάμπα χρήμα. Στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος από τα υγρά καύσιμα, καταστρέφεται το περιβάλλον σε άλλες περιοχές και παράλληλα τα κονομάνε χοντρά κάποιες εταιρείες."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΗΓΗ ΤΡΟΚΤΙΚΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Debono Hotel Gouvia Corfu