H Ελληνική κοινωνία δεν είναι βιώσιμη, αλλά υπάρχει ελπίδα...


Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010
H Ελληνική κοινωνία δεν είναι βιώσιμη, αλλά υπάρχει ελπίδα...

Κανείς δεν μας έχει πει την ύστατη αλήθεια. Οτι η κοινωνία που χτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι βιώσιμη.
Τι σημαίνει ότι δεν είναι βιώσιμη; Σημαίνει ότι αν παραμερίσουμε όλα τα κακά της μοίρας μας και κρατήσουμε μόνο το πιο σημαντικό που είναι το εμπορικό ισοζύγιο εισαγωγών - εξαγωγών θα δούμε ότι εισάγουμε περισσότερα από ότι εξάγουμε. Το σημαντικό είναι ότι εισάγουμε περισσότερο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και τα επόμενα χρόνια.

Γιατί είναι τόσο κακό και γιατί δεν πρόκειται να συνεχιστεί για πολύ; Γιατί έχουμε τόσο φτωχή παραγωγή που δεν φτάνει για όλους τους κατοίκους της Ελλάδας. Αρα για να συμπληρώσουμε τις ανάγκες μας πρέπει να εισάγουμε πράγματα από το εξωτερικό. Πως θα τα πληρώνουμε όμως; Εφόσον η δική μας παραγωγή είναι μείον συνεχώς, μόνο με δανεικά θα μπορούμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Σας θυμίζει κάτι; Εχουμε γίνει το τσιμπούρι, ο "γνωστός" που όλο ζητάει δανεικά από όλους για να την βγάλει. Σίγουρα σας έχει τύχει ένα τέτοιο πρόσωπο στην ζωή σας. Αν είχατε κοντά σας ένα τέτοιο πρόσωπο, σίγουρα νευριάσατε κάποια στιγμή μαζί του και σταματήσατε να τον δανείζεται.

Μέχρι εδώ θα πρέπει να έχετε καταλάβει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε με τον ίδιο τρόπο. Αν το κάνουμε το επόμενο αδιέξοδο είναι μπροστά μας και το τέλος είναι θέμα χρόνου.
Τι να κάνουμε για να σωθούμε; Να ξεκαθαρίσουμε ότι εύκολες λύσεις - δικαιολογίες για τεμπέληδες δεν υπάρχουν. Θα χρειαστεί ομαδικό πνεύμα, ποιοτική εργασία και όσο συντομότερα το πετύχουμε τόσο πιο εύκολα θα ξεμπλέξουμε και θα ζήσουμε καλύτερα.

1ον) Πρέπει να αξιοποιήσουμε την Ελληνική Γη που τόσο πλούσια είναι. Για να την αξιοποιήσουμε πρέπει να την αγαπήσουμε πρώτα. Για να την αξιοποιήσουμε θα πρέπει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να φύγει από τις πόλεις και να επιστρέψει στα χωριά για να τα ζωντανέψει και πάλι. Οσοι έχετε την αυτή την δυνατότητα αρχίστε να σκέφτεστε σοβαρά αυτή την περίπτωση.
2ον) Η Ελληνική Γη μπορεί να μας δώσει πολλές καλλιέργειες. Ας την ανακαλύψουμε. Τρόφιμα, βότανα, καλλυντικά για να καλύψουμε τις ανάγκες μας και να εξάγουμε στο εξωτερικό.
3ον) Τεχνολογία. Το πεδίο είναι τεράστιο. Χρειάζεται όμως γνώση.
4ον) Επιστήμες. π.χ. Ιατρική. Μπορούν οι ξένοι να έρχονται για θεραπεία στην Ελλάδα. Αρκει να έχουμε τις σωστές εγκαταστάσεις και τους καλύτερους Ιατρούς.

Αν έχεις διαβάσει μέχρι εδώ και έχεις καταλάβει τον κίνδυνο που διατρέχουμε όλοι μας, είναι ώρα να αρχίσουμε τις αλλαγές. Κλείσε την τηλεόραση, σταμάτα την αδιαφορία ή την καταστροφολογία και συζήτησε τα παραπάνω με τους δικούς σου ανθρώπους. Οικογένεια και φίλους.


Αναγνώστης...
Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο